Wednesday, November 9, 2011

Windows Vista - Căutarea şi organizarea informaţiei

clip_image002[4]

Informaţiile cu care operează utilizatorii sunt dintre cele mai diferite: documente, muzică, imagini video, fotografii, corespondenţă sub forma mesajelor e-mail, a fax-urilor şi chiar a poştei vocale -. Toate pot fi create, păstrate şi accesate prin mijloace electronice, folosind calculatoarele personale. Încercarea de a păstra aceste informaţii în ordine nu este întotdeauna o sarcină uşoară.

Windows Vista vine în ajutorul utilizatorilor prin procedurile de căutare instantanee. Căutările au loc în funcţie de criteriile folosite: numele fişierului, o proprietate, un fragment din textul conţinut într-un fişier.

Iată un exemplu cât se poate de concludent: pe măsură ce se introduce un text în caseta de căutare, se afişează şi rezultatele!

Textul introdus în casetă este criteriul de căutare: se vor căuta fişierele al căror nume conţine textul dar, în acelaşi timp, vor fi căutate şi apariţiile textului în conţinutul fişierelor / documentelor.

clip_image002

Căutarea cu ajutorul exploratorilor (explorer) permite folosirea panoului de căutare şi a opţiunilor de căutare avansată.

clip_image007

clip_image002[6]

Panoul de căutare avansată este activat la începerea căutării după un criteriu.

clip_image002[8]clip_image002[10]clip_image002[12]clip_image002[14]

Criteriile de căutare pot fi: numele fişierului, data de creare, data ultimei modificări, dimensiunea fişierului, autorul, tipul fişierului (document, fotografie, muzică, etc.).

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Windows Vista - Căutarea şi organizarea informaţiei"

Post a Comment