Wednesday, November 9, 2011

Glosar Windows Vista

1 Windows Defender protejează sistemul împotriva instalării viruşilor, a programelor spion (spyware) şi a altor programe nesolicitate. Windows Firewall

clip_image001[8]clip_image002[4]

(Paravan de protecţie Windows) este o componentă software folosită în vederea protejării sistemului faţă de încercările neautorizate de acces provenite din reţeaua Internet.

2 Căutarea instantanee (Instant Search) este procedura de căutare rapidă, instantanee a fişierelor. Windows Internet Exolorer este browser-ul de Internet al sistemelor de operare Windows.

3 Windows Aero este un efect vizual al interfeţei grafice prin care ferestrele sunt transparente şi au asociată o schemă de culori deosebită, special concepută pentru a asigura efectul de transparenţă al ferestrelor. Răsturnare 3D (Flip 3D) este o modalitate de previzualizare (examinare) a ferestrelor deschise ca într-o stivă 3D, în care ferestrele se văd în spaţiu, din perspectivă.

4 Centrul de Mobilitate Windows (Windows Mobility Center) este componenta folosită pentru configurarea parametrilor specifici calculatoarelor portabile (mobile). Nu de puţine ori calculatoarele laptop vor fi configurate diferit atunci când lucrează în medii şi situaţii diferite.

5 Spaţiul de Întâlnire Windows (Meeting Space) este aplicaţia ce permite partajarea şi distribuirea documentelor, a programelor şi chiar a suprafeţei de

lucru cu împreună cu alţi participanţi la o conferinţă sau întâlnire. Meeting Space identifică reţeaua cea mai apropiată sau configurează una dacă nu găseşte o reţea în jur.

6 Media Center este o aplicaţie importantă: operează şi manevrează conţinut multimedia. Se pot urmări programe TV live şi înregistrate, se pot asculta posturi de radio, se pot urmări filme şi asculta muzică, se pot înregistra CD-uri şi DVD-uri.

7 Proceduri automate de salvare a informaţiei existente pe hard disc (hard discuri).

8Conexiunea desktop la distanţă (Remote Desktop) este o procedură prin care se asigură conectarea la un calculator aflat la distanţă. Utilizatorul conectat în acest fel la un calculator aflat la distanţă (remote) poate lansa în execuţie programe pe acel calculator şi – în anumite situaţii – poate chiar prelua controlul asupra acelui calculator.

9 Criptarea unităţii prin BitLocker (Windows BitLocker Drive Enchryption) criptează conţinutul întregului disc sistem, inclusiv fişierele necesare lansării în execuţie a sistemului de operare şi deschiderilor de sesiune. Este o precauţie suplimentară pentru ca acel disc să nu poată fi folosit în nici un fel pe un alt calculator.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Glosar Windows Vista"

Post a Comment