Wednesday, November 9, 2011

Opţiuni de oprire a funcţionării

Închiderea sesiunii curente de lucru şi comutarea între sesiuni pot fi obţinute şi ca efect al combinaţiei de taste <ctrl>+<alt>+<del>. Ceea ce se obţine este lista următoarelor comenzi:

 

Blocare computer (Lock this computer ) blochează calculatorul

Comutare Utilizatori (Switch user) - comută între utilizatori

Log off - închide sesiunea

Modificare parolă (Change password ) - schimbă parola

 

Pornire Manager activităţi (Start task manager) - lansează managerul de activităţi

clip_image004

Blocarea calculatorului este o soluţie bună pentru situaţiile când calculatorul rămâne ,‚deschis’’ dar nefolosit. Blocarea accesului este temporară iar deblocarea se face numai prin furnizarea numelui de utilizator şi a parolei.

Managerul de activităţi (Task manager) este aplicaţia care arată ce alte programe, procese şi servicii lucrează (se execută, rulează, în limba engleză „run”) pe calculatorul dvs. În acelaşi timp aplicaţia poate fi folosită pentru monitorizarea performanţelor sistemului şi pentru oprirea din execuţie a unui program care nu mai răspunde la comenzi. În situaţia în care

calculatorul este conectat la reţea, Managerul de activităţi (Task Manager) prezintă informaţii legate de starea reţelei şi de utilizatorii conectaţi.

Exerciţiu practic

ü Creaţi propriul dvs. cont utilizator. Îl veţi folosi de acum încolo pentru deschiderea de sesiune. Pentru această operaţie aveţi nevoie de asistenţa administratorului computerului. Numai administratorul poate crea şi gestiona conturile utilizator.

ü Deschideţi sesiunea folosind noul dvs. cont utilizator.

ü Lansaţi în execuţie aplicaţia Managerul de activităţi (Task Manager) şi identificaţi gradul de încărcare - performanţă (Performance) - a principalelor resurse ale computerului dvs.: procesorul, memoria, reţeaua. Identificaţi aplicaţiile aflate în execuţie şi utilizatorul care le-a lansat.

ü Exersaţi operaţiile de blocare a calculatorului şi de comutare între utilizatori.

ü Opriţi şi reporniţi computerul.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Opţiuni de oprire a funcţionării"

Post a Comment